maandag 27 november 2006

Serieus?

Vanavond gelezen op de teletekst van RTV West: In de regio Haaglanden wil men de wachtlijsten voor de Voedselbanken gaan aanpakken... Tsja, wat moet je dan nog zeggen. JP meldde vorige week nog dat zijn kabinet ´heeft gezorgd voor een verdere afname van de armoede´.

zondag 19 november 2006

Marteling

De minister is boos! Links trekt veel te snelle conclusies, zegt hij. ´Alle feiten zijn bekend, en er is niets aan de hand dat een strafrechtelijke vervolging nodig maakt´, aldus Henk Kamp. En toch besluit hij een externe commissie alsnog onderzoek te laten doen naar het ´aantoonbaar onjuiste verhaal in de Volkskrant´, aldus de minister in Nederland Kiest van 18 november. Over snelle conclusies trekken gesproken...

In dezelfde uitzending zegt de minister nog een paar merkwaardige dingen, zeker voor iemand die geruststellend verklaart dat alle feiten bekend zijn: - wie heeft de gevangenen opgepakt? - Kamp weet het niet. - hoe lang zaten de gevangenen vast? - Kamp weet het niet. - waar zaten de gevangenen vast? - Kamp weet het niet.

Verhoren mag niet, maar er moet een vorm van gesprek plaatsvinden, aldus de bewindsman. Harde muziek, blinderen, met water natspuiten hoort volgens hem blijkbaar bij een vorm van gesprek, concludeert (nog) Tweede Kamerlid Klaas de Vries (PvdA) droogjes.

Inderdaad: het blijft een marteling, zo´n ministersgroep...