woensdag 29 juni 2005

I´m a Lumberjack and I´m Okay

NEW DELHI - Indiase boswachters worden in de oostelijke staat Jharkhand afgeschrikt door vrouwen die zich beginnen te ontkleden als hun mannen wegens illegale houtkap worden aangehouden. Dat meldden Indiase media dinsdag. Het is "moeilijk" om met deze vrouwen om te gaan, aldus een functionaris. "Het is voor hen al bijna een gewoonte geworden om zich te ontkleden en om problemen te voorkomen eindigt het vaak in de vrijlating van de daders." Toen boswachters onlangs drie mannen met illegaal gekapt hout arresteerden, doemden plotseling vijftig vrouwen op die zich begonnen te ontkleden. De wachters namen de benen uit angst voor de politie. Om de problemen het hoofd te bieden willen de autoriteiten nu vrouwelijke boswachters opleiden. bron: ANP Boswachters, houthakkers én vrouwen in Monty Python hielden hun kleren wél aan.

dinsdag 28 juni 2005

Pas op: overstekende poema!

Een geslaagde grap, vind ik, in Ede. Het meer serieuze nieuws (nou ja...) over Winnie de Poema staat hier.

maandag 27 juni 2005

Knip-Oog (weeknummer 26)

Zelfs de beroemdste TV-zender zegt wel eens rare dingen...

zaterdag 25 juni 2005

Mijn Foto Van De Week (weeknummer 25)

Alex Barros tijdens de kwalificatietraining op vrijdag voor de TT in Assen vandaag

vrijdag 24 juni 2005

Een nieuwe feestdag

En weer haalt onze Rita de krantenkoppen, én mijn Blijblog. Het plan van deze week is de nationale Naturalisatiedag! Als het aan Rita ligt, mag je je als gewezen asielzoeker of immigrant voortaan pas Nederlander noemen, als je met goed gevolg een toelatingsexamen doorstaat. Australië en Canada doen dat ook, dus waarom wij niet, moet Rita gedacht hebben. Zou ze echt geen verschil zien tussen de mensen die zich hier als immigrant aanmelden en de mensen, die hun leven in Australië of Canada voortzetten? En dat toelatingsexamen doe je dan op de Naturalisatiedag, die jaarlijks op 24 augustus zal vallen. Rita vindt, dat de nieuwe Nederlanders op die dag met name het Wilhelmus moeten zingen. Ik vind dat nogal gek, want hoeveel oude Nederlanders komen verder dan twee zinnen, als het om ons volkslied gaat? Dus ik vind dat Rita andere toelatingseisen moet stellen. Ik dacht daarbij aan: 8 uur koekhappen in Deventer, fierljeppen (zie foto) over het Amsterdam-Rijn kanaal, de elfstedentocht rijden (wat op 24 augustus waarschijnlijk relatief veel klúnen zal betekenen), alle hits van Marco Borsato per karaoke meezingen en als afsluiting alle voor- en achternamen van de leden van de Koninklijke familie, inclusief onechte kinderen (voor zover per 24 augustus bekend), uit je hoofd leren. Pas als je dit alles volbrengt, ben je volgens mij een echte Nederlander. Ik hoop dat onze fijne minister Verdonk dit leest. Kan ze haar plannen nog een beetje bijstellen, dat doet ze immers wel vaker.

woensdag 22 juni 2005

Wat koop je nog voor 75 cent?

De vrouw van de controversiële Britse radio-DJ Tim Shaw, heeft de sportwagen van haar man met een waarde van 37.500 euro op eBay verkocht voor 75 cent, omdat hij tijdens een uitzending had geflirt met model Jodie Marsh. Shaw, werkzaam bij de zender Kerrang! 105.2 vertelde het model dat hij bereid was zijn vrouw en kinderen te verlaten voor haar. Zijn vrouw Haley kon daar niet om lachen en zette onmiddellijk zijn Lotus Esprit Turbo online te koop. "Er is geen hoop op verzoening", aldus Haley. De DJ is compleet ontdaan, vertelde een woordvoerder van Kerrang!. Bron: NOS Teletekst Kiezen maar... voor 75 cent... Ik ken die Jodie Marsh niet. Via Google ontdekt dat het zo´n typisch Engels model is. Volgens mij iets té kunstmatig rondborstig en een behoorlijk tikkie ordinair. Nou is die Lotus ook een typisch Engels model, dus wat is wijsheid, Mr Shaw?

dinsdag 21 juni 2005

Zomer

Zonneschijn en koppijn, terrassen en waterplassen, barbecue, klamme lakens, onweersbuien en dunne truien, midzomernacht, mooie vrouwen en strandstoel sjouwen, wespensteek en zonnesteek, Zwarte Zaterdag, lekkere luchtjes en vieze luchtjes, Wimbledon en regenton, verbrande schouders en boze ouders, instapkaart, zand in je oren, dierennieuws in De Telegraaf, Te Land Ter Zee en In De Lucht, kromme treinrails, Parkpop, vuurwerkfestival, Kamerreces, Beach Boys, paspoort, herhalingen en herhalingen, Tour de France, Schiphol, factor tien. Eindelijk!!!

Rita de Onverzettelijke

Alweer ligt een speler uit het sterrenteam van JP onder vuur. Deze keer IJzeren Rita, die moet vrezen voor haar politieke toekomst. Kordate Rita zou het wel eens even regelen in Nederland. Al die ellenlange asielprocedures over boord. Even een vuiltje van 26.000 asielzoekers wegwerken, die nog onder de oude asielwet vallen. En dan dicht die deur! Vol is vol, vindt ook Rita. Schrijnende gevallen? Nee, daar wilde Generaal Verdonk niets van weten. Maar sinds haar aantreden wil het met Rita nog niet echt lukken. De vrouw met de neerbuigende oogopslag en het arrogante hoofd iets achterover lanceert vele plannen, maar er gebeurt weinig. Meest voorkomende fout van Rita is dat ze eerst de plannen naar buiten brengt, en ze daarna pas juridisch laat bekijken. Een werkwijze waar de eerste de beste carnavalsvereniging zich voor zou schamen. Enkele dagen terug laat D66 weten dat ze Rita nog een jaar geven om de resterende van de 26.000 gevallen af te ronden. Tot nu toe zijn er pas 15.000 behandeld, en het toch niet zo schamele aantal van 5.000 personen kreeg alsnog een verblijfsvergunning! Rita zat er dus een beetje naast met haar eerdere uitspraken. Misschien dat bij die 5.000 nog wel een aardige spits voor Feijenoord zit. Meer dan eens verschijnt Rita in de kamer om haar beleid uit te leggen: Nee, natuurlijk geeft de IND geen dossiers aan de landen van herkomst (en terugzending) van de afgewezen asielzoekers. Nee, geachte afgevaardigden, ook ik - Rita Verdonk - begrijp dat er landen zijn op de wereld die hun teruggekeerde vluchtelingen de rest van hun leven vervolgen. Ja, best kamerlid, ook Congo hoort daarbij. Gevangenschap, afpersing en mishandeling zijn voor de Congolese immigratiedienst gebruikelijke praktijken. En ook die krijgen dus nooit een dossier in handen. We doen het allemaal heel zorgvuldig. Vertrouwt u mij! Dinsdagavond 21 juni. Netwerk zendt een reportage uit. In Congo zijn Nederlandse documenten opgedoken van door Nederland teruggestuurde asielzoekers. De PvdA vraagt Verdonk om op te stappen. Rita denkt daar zeker niet over. Eerst maar eens de feiten onderzoeken, vindt Rita. Doe niet te veel moeite, Rita! De documenten staan op de site van Netwerk. Maar wat Paars altijd verweten werd, doet de huidige kabinetsploeg net zo: blijf zitten waar je zit, en verroer je niet!

maandag 20 juni 2005

zondag 19 juni 2005

De LPF doet het weer...

Het was een tijdje stil rond de partij van "het gedachtengoed van Pim Fortuyn", maar dit weekend is het weer eens zover. Hommeles in de LPF. Wat is er aan de hand? In januari van dit jaar gaat kamerlid en ex-minister Nawijn op bezoek bij vriend De Winter van het Vlaams Blok, en spreekt op verzoek diens aanhang toe. Dat zorgt al voor heel wat ophef. Fortuyn zélf nam eerder afstand van de Belgische partij, die na een veroordeling wegens racisme een wedergeboorte realiseert onder de naam Vlaams Belang. Maar Nawijn blijkt zijn eigen gedachtengoed belangrijker te vinden dan dat van zijn grote voorbeeld Pim. Samen met Flip de Winter wordt morgen, maandag 20 juni, een denktank opgericht, die de ideeën van LPF en Vlaams Belang als voedingsbodem zal hebben. Maar het meest frappante detail: de oprichting van de denktank gaat gevierd worden in het vroegere Rotterdamse huis van Fortuyn. Een huis dat ooit bedoeld was om tot museum omgevormd te worden (of bedevaartsoord misschien...). Maar de fans van Fortuyn lijken hem sneller dan gedacht vergeten te zijn, dus een museum heeft geen toekomst, zo blijkt eerder. Broer Marten Fortuyn protesteert. Collega-kamerlid Varela idem en dan blijkt de hele toestand een solo-actie van Nawijn te zijn en geen partij-activiteit. Ik zeg: tijd voor de oprichting van de Groep-Nawijn, de Groep-Varela en doe ook nog maar een Groep-Van As. Waarin een kleine partij héél klein kan zijn. Zielepoten.

zaterdag 18 juni 2005

Mijn Foto Van De Week (weeknummer 24)

Wolkenkrabber in New York

vrijdag 17 juni 2005

Royal I-Pod

Een klein maar vreemd bericht vandaag in de media. De Britse koningin Elizabeth (je weet wel, die hartverwarmende vrouw met de eeuwige glimlach die zo ontzettend getroffen was na de dood van Lady Di), die Elizabeth heeft één van haar onderdanen deze week op pad gestuurd. Koop voor mij in Regent Street een I-Pod MP3-speler, luidde de opdracht. Wat ik nooit gedacht zou hebben: Elizabeth is gek op muziek en wel op alle denkbare soorten. Dus blijkbaar net zo lief psalmen als Heavy Metal; je moet er maar op komen. Affijn, voor omgerekend € 263 koopt de hofmedewerker de I-Pod voor één van de rijkste vrouwen ter wereld. Er wordt gefluisterd dat hij nog een speciale korting bedingt ook. Mocht je ´s avonds laat langs Buckingham Palace lopen, kijk dan niet vreemd op als je achter een enkel raam nog het flauwe lichtblauwe schijnsel van een computerscherm ziet. De kans is dan groot dat Elizabeth de laatste van Eminem zit te rippen. Of via Kazaa de Mongoolse versie van de Brandenburger Konzerte op het spoor probeert te komen. Elizabeth, zichtbaar gelukkig met haar MP3-speler... De vraag is natuurlijk serieus met welke nummers ze haar vijf gigabyte wil vullen. God Save The Queen ligt voor de hand. Het verzamelde werk van Freddy Mercury´s Queen past er ook nog wel op. Sir Elton John? Ja! Zijn Candle In The Wind ook? Denk het niet! Sir Cliff Richard en Sir Paul McCartney zullen wel een plekje vinden. Abba´s Dancing Queen? Uiteraard! Verder de nationale volksliederen van alle landen ter wereld. Zodat ze ´s avonds in het hotelbed, met het koptelefoontje stevig in het koninklijke oor geklemd, kort voor het officiële begin van alweer een staatsbezoek de nationale hymne nog even kan oefenen. En dan heeft ze ook geen last van het razende gesnurk van echtgenoot Philip. Ik heb nog wel een tip voor d´r. In plaats van dat koptelefoontje, zullen in haar meestal erg ruim bemeten hoeden vast wel een middenmaatje tweeters en woofers weg te werken zijn. Dat levert een veel mooier stereogeluid op. En de hoed waait nooit meer weg.

woensdag 15 juni 2005

Poematoerisme

De eerste berichten verschijnen dinsdagmiddag op teletekst. Er loopt een poema rond op De Veluwe! Nu kun je op De Veluwe voor Nederlandse begrippen aardig verdwalen, maar het gebied loopt nou niet bepaald tot aan het natuurlijke leefgebied van dit prachtige dier. Dus de politiewoordvoerster op Radio 1 verklapt geen nieuws, als ze zegt dat het om een ontsnapt exemplaar moet gaan. Maar er is in de wijde omgeving geen dierentuin die een poema mist. Logische conclusie: er is een gek in de omgeving van De Veluwe, die een poema als huisdier heeft. Even moet ik denken aan een ander bericht van dezelfde dag. Bekend werd dat het WNF uit de nalatenschap van Prins Bernhard duizend olifanten zou krijgen. Miniatuur exemplaren, dat wel. Maar de overleden prins zou toch niet ook een poema in een slaapvertrek van Soestdijk hebben gehouden, die dan bij de verhuizing van de olifanten heimelijk de benen heeft genomen? Dinsdagavond méér nieuws. De poema is inmiddels door veel mensen gezien, ook door een politieagent. Dus dan móet het wel waar zijn. Politie, jachtopzieners en zelfs een peloton ME-ers zijn met een klopjacht bezig. In het NOS-journaal vertelt alweer een woordvoerster van politie wat er zal gebeuren als men de poema lokaliseert. We zullen hem dan neerschieten, antwoordt ze iets te opgewekt. Met een verdovingspistool, vraagt de NOS-reporter nog voorzichtig. Nee, doodschieten. De kans dat het dier weer ontsnapt is te groot, aldus de politiemevrouw. De avond valt, zonder dat de poema nog wordt gezien. Woensdag, de dag van deze posting, gaan het nieuws en de zoektocht verder. Eerst het bericht, dat er een hert is gevonden waarvan de kop van de romp is gescheurd. Aannemende dat het geen auto is geweest, moet dat wel de schuld van de poema zijn. Natuurlijk gedrag. Helaas voor het hert, dat in Nederland normaal slechts voor menselijke jagers een prooidier is. Rond het middaguur laat het Nederlandse volk zich van zijn beste kant zien. Massale drukte op De Veluwe, vooral in de buurt van de Ginkelse Heide en Ede. Poematoerisme! De politie zegt hinder te ondervinden van het talrijke publiek. En voegt eraan toe, dat de poema een gevaarlijk dier is, dus dat men beter uit het gebied kan wegblijven. Grote delen van het natuurgebied worden afgezet met roodwitte linten. Ik verbaas me eerst over de gekte van mensen, om naar De Veluwe af te reizen. Het doet me denken aan het gedrag na de Bijlmerramp en de vuurwerkramp. Of zou het iets anders zijn? Zouden er dierenbeschermers tussen lopen, die de uitverkoren ME-er zullen bespringen, juist als die de poema met het fatale schot zal vellen? Ik hoop het, want ik vind het zonde dat we zo´n mooi en zeldzaam dier geen tweede kans geven. In dit land kun je beter als TBS-er ontsnappen dan als onschuldige poema. Op het moment dat ik dit schrijf (woensdagmiddag 5 uur) is de poema nog altijd op de vlucht. Zojuist hoor ik op de radio, dat de vorige week ontsnapte levensgevaarlijke TBS-er is opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dinsdagavond een bejaarde man te hebben vermoord. Helaas is daar geen schietgrage ME-er in de buurt... UPDATE donderdagavond 16 juni: de poema loopt nog ergens rond. Goede ontwikkeling: Pantera, stichting voor opvang van roofdieren, heeft tot dinsdag de tijd gekregen om de poema levend te vangen. UPDATE maandag 20 juni: de poema is nog niet gevonden. Pantera denkt dat -ie ligt te slapen, door de voor Nederland extreme hitte. De Gemeente Ede geeft Pantera twee dagen extra om de poema te vangen. Dus donderdag meer nieuws? UPDATE dinsdag 28 juni: de verwarring groeit. Pantera heeft nog meer tijd gekregen van de gemeente. Da´s mooi! En Pantera heeft de poema nog niet kunnen verdoven, maar wel een paar (onduidelijke) foto´s kunnen maken. Da´s ook mooi, zou je zeggen. Totdat de berichten komen, dat de foto´s niet meer dan een flink uit de kluiten gewassen kat laten zien. Pantera slaat dan terug met een video-opname, die de technische recherche ook nog eens als authentiek bestempelt. Geruchten over een tweede poema, een blonde zelfs, spreekt Pantera dan weer tegen. Eerder beweerde Pantera wel dat er al enkele jaren een poema in Nederland (Limburg, Veluwe) rond zou kunnen lopen. UPDATE donderdag 7 juli: rond Pantera wordt het steeds stiller. Ze hebben Winnie niet te pakken gekregen. Na zaterdag mag Pantera Winnie niet meer zoeken. Vier omliggende gemeenten denken het zonder Pantera te redden. Eén voordeel: ook zij willen Winnie vangen, en niet afschieten. Wordt vervolgd.

maandag 13 juni 2005

Knip-Oog (weeknummer 24)

Ook omroepbladen hebben hun humor.

zaterdag 11 juni 2005

Mijn Foto Van De Week (weeknummer 23)

Erasmusbrug (Rotterdam) op een koude mistige avond.

vrijdag 10 juni 2005

Tijd voor een reconstructie

Iedere vrijdag heeft Nova een nieuwe peiling voor de zetelverdeling van de Tweede Kamer als er nu verkiezingen zouden zijn. Logischerwijs geeft die peiling de laatste jaren net zo´n chaotisch beeld als de Nederlandse politiek zelf. Opkomst en ondergang van Pim Fortuyn/LPF. D66 dat een hoge prijs betaalt als het overstag gaat door, tegen alle beloftes in, met CDA en VVD te gaan regeren. Enge Geert met het nog engere kapsel en zijn allerengste ideeën: zijn hoogtijdagen lijken alweer voorbij. Maar het kan allemaal nog gekker. De omhooggevallen besnorde TV-misdaadjournalist met de vreselijke zeurstem, die blijkbaar ineens politieke standpunten heeft. (En in alle bescheidenheid zijn initialen ook maar als partijnaam gebruikt). Welke die standpunten zijn, maakt hij nog niet bekend. Maar dat belet de Nederlandse kiezer er niet van deze Peter R. de Vries alvast een fors aantal zetels toe te bedelen. Toch wel heel apart: je stem willen uitbrengen op iemand die zijn standpunten nog moet gaan bepalen. Maar evengoed wel iemand die bekend maakt, dat hij zijn politieke ambities in de prullenbak gooit als na (!) de verkiezingen blijkt dat hij niet minimaal 10 tot 15 zetels bezit. Kan het on-democratischer, vraag ik u?
Vanwaar dit verhaal? Dat komt allemaal doordat de Nova-peiling van vandaag aangeeft dat PRDV voor het eerst door de ondergrens van één zetel is gezakt. Dus: als er vandaag verkiezingen zouden zijn, komt Petertje niet in de Tweede Kamer. Meteen uitschrijven die verkiezingen!! Petertje weg! Zou de Nederlandse kiezer echt aan de beterende hand zijn? Tijd voor een reconstructie, Petertje!

donderdag 9 juni 2005

Spiderman en Batman op straat

De actiegroep Fathers4Justice moet het in Engeland voorlopig stellen zonder de hulp van Batman en Spiderman. De vaders die hun kinderen willen zien, hebben onderling ruzie gekregen. Al maanden vliegen de beschuldigingen van dronkenschap, diefstal en andere misdragingen over en weer. Een aantal superhelden, onder wie Spiderman, Batman en Robin, is nu uit de organisatie gezet en begint voor zichzelf onder de naam Real Fathers4Justice. De gescheiden vaders kwamen de laatste maanden in het nieuws toen ze verkleed als superhelden onder meer Buckingham Palace en de Tower Bridge beklommen. Bron: NOS Teletekst
Tja, ik denk op zo´n moment wel: goed dat die kinderen hun vader niet meer zien. Dronkenschap, diefstal, die kinderen groeien op voor galg en rad. En dan ook nog eens ruzie maken onderling. Was Superman er nog maar, dan kon die ingrijpen. Of The Thunderbirds, dat zou ook kunnen. Donald Duck lijkt me een mindere optie.

woensdag 8 juni 2005

Duitse politie houdt skelet aan

De Duitse politie heeft bij het Beierse Staubing een bijzondere spookrijder aangehouden. Rechercheurs achtervolgden een auto waarvan zij vermoedden dat die bestuurd werd door een skelet. Toen de wagen was gestopt, bleek het om een Engels model te gaan, met het stuur aan de rechterkant. Het plastic geraamte zat op de bijrijdersplek en had netjes zijn gordel om. De 24-jarige eigenaar zat naast het geraamte achter het stuur. Hij zei dat hij het cool vond om met een dergelijke passagier onderweg te zijn. De man mocht doorrijden.
Bron: NOS Teletekst
Lijkt me niet zo heel handig van die Duitse politie, om een spookrijder te laten doorrijden. Of zouden ze niet echt een spookrijder bedoeld hebben? Jaren terug, op vakantie in Duitsland, hoorde ik voor het eerst van het begrip spookrijder (Geisterfahrer). Bloederige kleurenreportages in de Neue Revue en de Bunte Illustrierte met vermorzelde autowrakken en afgerukte ledematen. En wat gebeurt er? Het fenomeen duikt daarna in alle omliggende landen op. Het leek wel een rage. Dat de Duitsers er inmiddels een verkeersbord voor hebben, wist ik niet. Rare jongens, die Oostgothen, zei Obelix...

dinsdag 7 juni 2005

Man doodt vrouw vanwege televisie

Een Australische man heeft een vrouw vermoord, omdat zij de televisie niet uit wilde zetten als hij ging slapen.
Gewaarschuwd Dat verklaarde de man voor de rechtbank in Sydney. De 60-jarige man bracht de 42-jarige vrouw vorig jaar om het leven. De Australiër zei dat hij zijn huisgenote herhaaldelijk had gewaarschuwd. Drinkers Hij wilde geen schuld bekennen aan moord, maar wel aan doodslag onder verzachtende omstandigheden. Beide huisgenoten, die geen relatie met elkaar hadden, waren stevige drinkers, aldus Australische media.
Bron: RTL-Nieuws

maandag 6 juni 2005

LIVE8: Bob Geldof op herhaling

Bob Geldof gaat op zaterdag 2 juli zijn kunststukje uit 1980 herhalen: aandacht vragen voor de humanitaire rampen in Afrika. Van Live Aid naar Live8. Het gaat deze keer niet om geld, maar om het protest, onze stem en dus aandacht. Hier de link naar de site van het super-evenement. Of klik op de foto hieronder.

Knip-Oog (weeknummer 23)

Maakt het AD hier melding van een crimineel lid van het Koninklijk Huis? En de Volkskrant maakt er ook wat moois van ...

zondag 5 juni 2005

Jan Peter Potter, of Harry Balkenende, who cares?

Dit is de dag van de grootste diplomatieke rel tussen België en Nederland in jaren! Tenminste, dat schrijft NOS-Teletekst. Wat is er gebeurd? De Belgische minister van BuZa De Gucht, op reis in het verre China, zegt iets dat velen voor hem al gedaan hebben. Hij vergelijkt JP met Harry Potter. En verwijt hem ook nog eens stijfburgerlijkheid. Zelden twee zó ver openstaande deuren ingetrapt zien worden! Maar de rel is geboren! JP boos. Bot boos. Regering boos. Belgische collega´s zelfs boos. Is het een handige uitspraak van De Gucht? Nee, natuurlijk niet. Het is zelfs een domme actie. Maar, dat van Harry Potter is in het Europese Parlement ook al eens luidkeels geschreeuwd (Daniel Cohn-Bendit, ken je hem nog?). Moeten we ons hier nu echt druk om maken? We weten toch dat JP en Harry geen gek figuur zouden slaan (hoewel...) in De Tweelingtest van de TROS? En we weten toch dat JP het charisma heeft van een hunebed? Dus het woord stijf is nog veel te positief voor hem. De man mist alles, maar dan ook alles, om een politiek boegbeeld te zijn. Ik begrijp echt heel goed waarom het CDA tegen de gekozen minister-president is. Sinds Lubbers besloot zijn pijl(en) ergens anders op te richten, versleet het CDA achtereenvolgens Brinkman, Heerma en De Hoop Scheffer. Met Balkenende zou alles goed komen, schreeuwde NAVO-Jaap de zaal in. Ik snak naar het referendum, waarin we JP kunnen wegstemmen. Ter afsluiting geef ik u de mogelijkheid om zelf de tweeling te bekijken: JP links, en Harry rechts.

zaterdag 4 juni 2005

Mijn Foto Van De Week (weeknummer 22)

Zonsondergang, mei 2005, Tigaki (Kos, Griekenland)

donderdag 2 juni 2005

Hoe kan dat?

Een klein bericht deze week, met voor mij een groot vraagteken: in Nederland zijn meer mobieltjes dan mensen? Er zijn 16,4 miljoen klanten die mobiel bellen, en het aantal inwoners is 0,4% lager. Volgens mijn zakjapanner zijn er dan 16.334.661 inwoners. Hoe kan dat? Ik herinner me Edgar Davids op het parkeerterrein, op weg naar een trainingskamp van Oranje. Drie telefoons in zijn handen! Ik weet niet hoeveel er nog in zijn sporttas zaten. Aan de andere kant: mijn ouders hebben allebei geen mobiel, dus Edgar en mijn ouders kun je tegen elkaar wegstrepen.
Ik denk verder dat sommige peuters (tenminste: die in de echt arme wijken) nog geen mobiel hebben. Dat betekent dat de rest van de bevolking nog iets ruimer boven de één per persoon uitkomt. In de zakenwereld zie je ze soms met twee mobieltjes. De ene hebben ze per ongeluk nog zelf gekocht; de andere kregen ze voor hun werk, en wordt dus vooral privé gebruikt. Het voordeel van twee mobieltjes is dat je je nummer van de tweede kunt ontdekken, door daarmee de eerste te bellen. Toch geloof ik niet dat er heel veel zakenmensen zijn met twee van die apparaten. Betekent dat dan, dat er zoveel telefoons mobiel nutteloos liggen te zijn? Triest. Het doet me denken aan een reclameslogan van vroeger, waarin gesproken werd over "Auto´s zonder chauffeur". Dat vond ik ook altijd zo´n gek idee. Zelf heb ik er ook wel twee, maar die eerste is defect en gebruik ik alleen nog als wekker. Als twééde wekker, om precies te zijn. Dus die telt niet mee, toch?

The Day After...

Joepie, mijn eerste posting, zo kort nadat Nederland duidelijk maakte voor het eerst nagedacht te hebben over hun lidmaatschap van de EU. En onbekend maakt onbemind, dus... het werd nee. Of tégen, zo je wilt. De hele woensdagavond uitslagen en commentaren op Ned. 2 bekijken. En dus ontdekt, dat ik weer eens bij een minderheid hoor, haha. Niet echt teleurgesteld over de uitslag, die zat er aan te komen. Al is het verschil groter dan verwacht. Een paar uur het geblaat van Maartje van Wegen aanhoren, zorgt voor meer irritatie. ´Kijk, premier Balkenende kan nog een beetje glimlachen!´. Da´s niet zo gek, Maartje. Je leest juist op dat moment de uitslag van zijn woonplaats Capelle a/d IJssel precies verkeerd om voor! En zo denkt JP even dat zijn woonplaats hem steunt. Forget it!
Leukste bericht van de avond is toch wel dat Geert Wilders donderdag een motie van wantrouwen tegen de regering indient. Ja Geert, reken maar dat de mensen jou een hele goede politicus vinden, als je zulke onzinnige en onnodige acties doet. Hoezo populistisch? De beste vond ik Harrie van Bommel. Ook al ben ik het deze keer niet met de SP eens, geeft hij wel de zinnigste antwoorden. En Maxime Verhagen, die geen enkele vraag beantwoordt? Ach, dat is nu eenmaal de CDA-Huisstijl.